Podnikání

Kdo za vás umyje okna

Mytí oken se někteří lidé věnují velmi neradi. Připadá jim to poměrně namáhavé anebo nezajímavé a raději tráví čas jinou smysluplnou prací. Sjednávají si na mytí oken úklidové služby v Pardubicích (i v jiných městech) a nechtějí se touto činností vůbec zabývat. Možná vám připadá takovéto smýšlení až příliš lenivé a třeba takového člověka pomyslně odsoudíte jako neschopného lenocha, ale rádi bychom vám připomněli, že jsou jisté důvody, proč raději mytí oken přenechat profesionálům.

umývání oken

Nepříjemní sousedé – zdánlivě banální situace, ale s trochou empatie brzy pochopíte, že je to docela závažný důvod. Jestliže totiž roztáhnete závěs a záclonu, vytáhnete vzhůru žaluzie, otevřete okno dokořán a v tu chvíli se na chodníku pod vámi objeví nepříjemný soused, který vám nemůže přijít na jméno, může vás tímto způsobem velmi snadno konfrontovat a vy se budete muset bránit slovnímu napadání v situaci, která vám jistě není příjemná. Nakonec okno za sebou zavřete a to zůstane samozřejmě špinavé. Navíc vás takový člověk okrade o energii a budete se ještě k tomu cítit, jak se říká, „pod psa“.

mytí oken na výškové budově

Práce ve výškách – na toto buďte obzvláště opatrní, což platí hlavně pro byty v panelových domech. Tam bývají okna s úzkými parapety a velmi vysoko a tam stačí jen klopýtnout a jste po smrti. Není to legrace a nevěříte-li nám, přečtěte si na Internetu, jak se zabili lidé po pádu z okna při jeho umývání.

Nachlazení – umývání oken ze štaflí nikomu nedoporučujeme, protože jsou poměrně vratké a snadno můžete z okna vypadnout. Mnohem bezpečnější je používat klasickou pevnou kuchyňskou židli, ovšem pouze naboso. Ano, je to tak, vyzujte se z bot, sundejte ponožky a našlapujte na židli bosými chodidly, která vás nezklamou, nebudou podkluzovat a udrží vaši stabilitu i při otevřeném okně ve vyšších patrech. Pouze dávejte pozor, abyste nešlapali na vodní kaluže, židle musí být bezpodmínečně suchá. A chcete-li okno umýt před vánočními svátky, kdy je venku deset stupňů pod nulou, nechte to raději na profesionálech, pokud se nechcete nachladit.